Savjeti i preporuke

Profesionalna konverzacija

Ivana Legović

ph. lab., dipl. cosmetologist
Klijentovo povjerenje treba opravdati odličnim rezultatom i dobrim savjetima

Kozmetički posao je doista lijep i iz razloga jer imamo privilegiju raditi sa zdravim ljudima tretmane uljepšavanja, tretmane čišćenja kože lica…. i tako bih mogla nabrajati unedogled. Upravo zbog toga nam klijenti dolaze s povjerenjem neopterećeni strahom. Kad njihovo povjerenje opravdamo odličnim rezultatom i podjednako važim dobrim savjetom kako nastaviti njegu kože kod kuće, tada će naša nagrada biti zadovoljni klijenti, koji postaju naši redoviti klijenti.

Važno je tada ostati pravi profesionalac, koji svaki put iznova izvrsno obavlja svoj posao, ne prelazi granice poslovnog, zamarajući klijente iz „kvarta“ svojim pričama iz obiteljskog života, jer se „poznate“ već, uz zahvalu na pitanju, odgovoriti kratko. Pravi profesionalac ne razvija konverzaciju u tom smjeru.

Kozmetičar profesionalac je taj koji neumorno savjetuje i predlaže zašto bi bilo dobro za klijenta napraviti neki tretman ili koristiti neki preparat, naravno, uvijek izgovarajući savjet u ugodnom tonu, bez ikakve obveze. Tada, ne samo da maksimalno pametno i profesionalno koristimo raspoloživo vrijeme, već će i sam klijent primijetiti da smo za to vrijeme posvećeni samo njemu, njegovoj dobrobiti i da je upravo on fokus naše pažnje.

Ne zaboravite da klijent plaća naše vrijeme i ne želi iz vašeg salona otići još opterećeniji nego što je ušao, zamoren pričama kako je sve poskupjelo i sl. Klijenti žele biti potaknuti, ohrabreni i nadahnuti dobrim i konkretnim savjetom od vas, u traganju za svojom vanjskom i unutarnjom ljepotom, koju vi njegujete i potičete svojim rukama, raznim protokolima i preparatima pa i ugodnom glazbom i mirisima, uz osmijeh pri dolasku i odlasku, jer će se tada oni osjećati ljepše, sigurnije i sretnije, a sigurna sam i mi u našoj svakodnevnoj „misiji“!

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri