Preparati

JeuDérm – Collagen Bio Fiber / Kolagen niti

Sponzorirani članak

Nova generacija kolagen niti s peptidima kolagena, proteinima svile, probioticima, beta glukanom i heksapeptidima s učinkom botoksa

Tehnologija savršene sinteze bio FD-FIBER-a s naprednom nanotehnologijom i freeze-dried tehnologijom (tehnologijom sušenja zamrzavanjem) potiče duboku penetraciju i aktivaciju fibroblasta te sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.
Kao rezultat svega navedenog, obnavlja se struktura dermalnog matriksa, bore se učinkovito smanjuju i poboljšava se kvaliteta kože.

Upute

Za aktivaciju bio FD-Fiber koristiti:

 • Intenzivni Hyal Hydratant
 • Reform age kolagen tonik.

Na odgovarajuće pripremljenu regiju, nanose se aktivatori na područje dubokih bora i apliciraju kolagen bio vlakna postupno do potpune apsorpcije

Liofilizirana njega kože – val budućnosti

Tehnologija sušenja zamrzavanjem je vrsta sušenja ostvarena sublimacijom; tvar se zamrzava i parcijalni tlak vodene pare se snižava kako bi se led izravno pretvorio u paru. Liofilizirana tehnologija omogućuje fiksiranje aktivnih sastojaka u njihovom najboljem i najaktivnijem obliku bez potrebe za dodatnim konzervansima ili stabilizatorima koji bi mogli utjecati na kvalitetu i ukupnu učinkovitost proizvoda.

Značajke tehnologije sušenja zamrzavanjem:

 • Nije potrebno korištenje konzervansa i stabilizatora za očuvanje kvalitete sastojaka
 • Nema uništavanja aktivnog sastojka kada se osuši i osigurava visoku koncentraciju aktivnih sastojaka
 • Dugo skladištenje (bez oksidacije, nestabilno) i poboljšano prodiranje aktivnih sastojaka
 • Sastojci koji su nestabilni u otopini mogu se sigurno formulirati jer se mogu pohraniti u suhom stanju
 • Liofilizirani aktivni sastojci tijekom sušenja zamrzavanjem mijenjaju molekularnu strukturu i postaju manji, povećavajući brzinu upijanja kože. Veličina čestica LIFT INTENSE FD-FIBER 200 nm
 • Liofilizirane njege su hipoalergene zbog svoje čistoće i nedostatka dodatnih sastojaka.

AKTIVNI SASTOJCI

Wrinkle -free J316™
INCI: heksapeptid-61 dimer

Heksapeptid koji je razvio CelliCON Lab s jedinstvenim slijedom aminokiselina koji nadilazi epidermalnu barijeru i prodire u duboke slojeve kože, aktivno potičući sintezu kolagena i elastina fibroblastima, izravno utječući na procese obnove i regeneracije kože. Peptid se veže na visoko specifičan receptor na staničnoj membrani prema principu ključa i brave.

Kao odgovor na ovu interakciju, stanica sintetizira drugog glasnika (AMP, cGMP). To zauzvrat aktivira čimbenike transkripcije DNK i pokreće “čitanje gena” i sintezu glasničke RNK. Preprokolagen protein se već sintetizira iz njega u ribosomima.

Intracelularni koraci:

 • I — sinteza pre-kolagena, prekursora kolagena, na ribosomima stanica.
 • II — cijepanje dijela peptidnog lanca uz stvaranje prokolagena na endoplazmatskom retikulumu fibroblasta.
 • III — oksidacija aminokiselinskih ostataka pod utjecajem enzima.
 • IV — dostava glukoze i galaktoze do prokolagena uz pomoć odgovarajućih enzima.
 • V — stvaranje topljivog kolagena (tropokolagen) u obliku trostruke spirale.

In Vitro studije pokazuju da Wrinkle-Free J316™ stimulira sintezu kolagena do 148% i 22% je učinkovitiji od Palmitoyl Pentapeptide-4 (Matrixyl 3000).
Poboljšava strukturu kože jačanjem dermalnog matriksa, sprječava nastanak novih bora i smanjuje dubinu postojećih.

Argirelin
INCI: Acetil heksapeptid-8

Argirelin se sastoji od lanca od 6 aminokiselina. Može dovesti do djelomičnog prekida impulsa koji dolaze od živčanih završetaka do mišićnih vlakana. Ovi impulsi uzrokuju kontrakciju mišića ili povećanje njegovog tonusa. Blokiranje peptida dovodi do djelomične inhibicije funkcije mimičnih mišića.

Kolagen niti jeuderm_Argirelin

Argirelin usporava provođenje živčanog impulsa do mišića, uzrokujući sigurnu relaksaciju mišića (smanjenje kontraktilne aktivnosti). Blokira inervaciju mišića zbog kompetitivne inhibicije proteina odgovornih za proces provođenja živčanih impulsa. Nije toksin (za razliku od Botoxa) i potpuno je siguran za tijelo. Njegovo djelovanje dovodi do smanjenja dubine bora, prvenstveno oko očiju i na čelu.

Provedeno je ispitivanje primjene peptida Argireline na skupini žena u dobi od 35-45 godina tijekom 28 dana. Korištena je 10% vodena otopina Argirelina, primijenjena izvana. U prosjeku se dubina i opseg bora kod žena smanjio za 30%.

Argirelin je osmišljen kao sigurna zamjena za botulinum toksin (učinkovitost heksapeptida niža je od one botulinum toksina). Pri njegovoj primjeni učinak relaksacije mišića (odnosno opuštanje mišića) ne nastupa odmah, već nakon otprilike 10-15 dana. Ali, s druge strane, heksapeptid nema apsolutno nikakvih nuspojava! Nije otrovan i ne nadražuje kožu, čak ni u visokim koncentracijama.

Pri korištenju Argirelina ne dolazi do ptoze, tj. spuštanja gornje očne vjeđe, što, iako se u praksi rijetko događa, ipak može biti komplikacija nepravilne aplikacije botulinum toxina (popularnog botoxa).

Syn-ake
INCI:dipeptid diaminobutiroil benzilamid diacetat

SYN®-AKE je izvorno razvijen od strane švicarskih znanstvenika, nagrađen 2006. godine švicarskom nagradom za tehnologiju. Sintetizirani peptid po strukturi je sličan peptidu sadržanom u otrovu zmije Tropidolaemus wagleri. Sintetski tripeptid Syn-Ake ima aktivnost sličnu onoj Waglerina 1 (polipeptida iz zmijskog otrova).
Klinička ispitivanja pokazala su da SYN®-AKE ima sposobnost inhibicije mišićnih kontrakcija, čime se smanjuju izražajne bore. Kao reverzibilni antagonist mišićnog nikotinskog acetilkolinskog receptora (nmAChR), SYN®-AKE zaglađuje kožu i relaksira mišiće. Njegov rad je usmjeren na opuštanje mišića lica, zbog čega se izglađuju mimične bore na koži koja pokriva te iste mišiće.

Značajke:

 • Smanjuje dubinu bora na čelu za 52% u samo 28 dana
 • Vidljivo smanjuje mimičke bore oko usta i bore oko očiju
 • Učinkovito zaglađuje i učvršćuje kožu
 • Aktivno sprječava nastanak novih bora.
Kolagen niti Jeuderm

Izraženi učinak postiže se u sljedećim područjima:

 • horizontalne bore na čelu
 • okomite bore između obrva
 • kose bore na bočnim površinama hrpta nosa
 • bore na stražnjoj strani nosa
 • “vranino stopalo” na vanjskom kutu oka.

Liftderm 2000
INCI: biotinol heksapeptid-2 amid

Hibridni biopeptid učinkovito poboljšava dermoepidermalni spoj, smanjuje fine bore stimulirajući proizvodnju kolagena u stanicama fibroblasta, proizvodnju kolagena XVII, laminin-5, α6 integrina u keratinocitima i adipogenezu u pre-adipocitima.

Kolagen niti Jeuderm _presjek kože

β-GLUKAN (93,3%)
INCI: beta glukan

Jedinstveni Beta 1,3-1,6 Glukan najvišeg stupnja pročišćavanja – do 93,3% biološki je najaktivniji, prodire u najdublje slojeve epidermisa, povećava aktivnost makrofaga koji uništavaju patogene organizme i mrtve stanice, čime štiti i obnavlja kožu.
Podrijetlo: Fermentacijom crnog kvasca jedinstvenom tehnologijom.

Kolagen niti Jeuderm - beta glukan

Značajke β-glukana:

 • Obnavljanje i regeneracija kože – Zbog beta-glukana, makrofagi luče tvari koje dovode do značajnog ubrzavanja zacjeljivanja rana, posjekotina, opeklina. Sprječava se razvoj infektivnog procesa u ranama
 • Zaštita – Beta-glukan služi kao snažan antioksidans i prirodni filter protiv štetnih čimbenika okoliša, značajno smanjujući štetni učinak UV zraka na koži
 • Čišćenje – Beta-glukan stimulira makrofage da uništavaju bakterije, gljivice te mrtve stanice, pomažući očistiti i zagladiti kožu
 • Protiv starenja – Beta-glukan pospješuje sintezu elastina i kolagena, pridonosi zamjetnom izglađivanju finih bora, ubrzava obnovu stanica kože i njihovu prehranu jačajući kapilare, tonizira i osvježava kožu te značajno usporava proces starenja
 • Hidracija – Beta-glukan potiče duboko prodiranje vlage u kožu, stimulira sintezu hijaluronske kiseline
 • Protuupalno djelovanje – Pod djelovanjem beta-glukana stvaraju se tvari koje uništavaju uzročnike infekcija na koži; posebno je učinkovit u borbi protiv akni, a istovremeno čisti kožu i sanira posljedice upala.

Protein svile

Protein svile sastoji se od proteina fibroina kojeg 80% čine tri aminokiseline: glicin, alanin i serin. Ove komponente imaju dobra regenerativna, protuupalna i zaštitna svojstva. Zahvaljujući tome, hidrolat svile može se koristiti čak i u svrhu usporavanja starenja. Također, proteini svile imaju dobro zaštitno i antioksidativno djelovanje. Zbog veličine molekula proteinskih aminokiselina u sastavu proteina, dobro prodire u stanice kože.

Kolagen niti Jeuderm - svila

Dakle, hidrolat svile u sastavu FD-Fiber koža savršeno apsorbira, a to rezultira izvrsnim rezultatima u regiji primjene.

Protein svile, poput hijaluronske kiseline, pomaže zadržati vlagu u stanicama, čime se produljuje trajanje hidracije kože.

Ima izvrsna hidracijska svojstva, poboljšava metabolizam dermisa i epidermisa, ima regulatorni učinak na razinu melanina u koži. Također, pomaže u izglađivanju bora, uspostavlja hidrobalans, pruža dubinsku hidraciju kože, sprječava gubitak vlažnosti kože, čini ju mekom i glatkom. Pruža učinak liftinga.

Protein svile sadržan u Bio FD-Fiberu potiče regeneraciju stanica. Zahvaljujući tome, moguće je značajno poboljšati stanje kože: smanjiti broj i dubinu bora, ujednačiti ten, učiniti kožu glatkom i elastičnom. Također, serum će dubinski nahraniti kožu i povećati njezine zaštitne funkcije.

Proteini sirutke

Proteini sirutke predstavljaju aktivne proteinske komplekse s prilično snažnim regenerirajućim, hidracijskim, protuupalnim, omekšavajućim i antialergijskim učinkom. Osim toga, ove tvari također imaju tendenciju da hrane kožu. Ovo svojstvo proizilazi iz prisutnosti velikog broja aminokiselina u njima. Utječući na kožu, proteini sirutke ne samo da obnavljaju epidermu, već i potiču rast mladih stanica. Štoviše, oni su ti koji aktiviraju sintezu kolagena.

Kolagen niti Jeuderm_ sirutka

Posljednjih godina bilježi se veliki rast korištenja proteina sirutke kao aktivnog sastojka u kozmetičkim pripravcima.

Širok raspon bioloških svojstava proteina sirutke nedvojbeno je povezan s njihovim bogatim sastavom, posebice proteina sirutke kao što su: α-laktalbumin, β-laktoglobulin, laktoferin, laktoperoksidaza, lizozim, imunoglobulini.

Proteini sirutke su od velikog značaja medicinskim znanstvenicima, ne samo zbog svoje aktivnosti, već i zbog svog prirodnog porijekla i netoksičnosti. Ovi se sastojci koriste u liječenju kožnih bolesti, obnavljanju imuniteta, kontroli raka i mikroorganizama.

Hitozan – niskomolekularni

Hitozan je linearni kopolimer β-(1-4)-povezane 2-acetamido-2-deoksi-β-d-glukopiranoze i 2-amino-2-deoksi-β-d-glikopiranoze.

To je djelomično deacetilirani derivat prirodnog polisaharida hitina, koji je jedan od najzastupljenijih ugljikohidrata u prirodi i uglavnom je izveden iz egzoskeleta rakova 1, 2.
Hitozan ima brojne korisne karakteristike kao što su visoka biokompatibilnost, bioobnovljivost, biorazgradivost, bioadhezivnost (sustav isporuke), antimikrobno djelovanje, antioksidativno djelovanje i netoksičnost.

Hitozan ima nisku molekularnu težinu, što poboljšava prodiranje aktivnih sastojaka kroz kožu, a također ima sposobnost hvatanja polarnih aktivnih tvari u kozmetici i oslobađanja inkapsuliranih aktivnih tvari u stanjima niske polarnosti kože.

Edukacije

Edukacije za primjenu collagen bio fiber organizira kompanija Med-Line, generalni distributer za Adriatic regiju: u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Budvi, Podgorici, Skopju, Sarajevu, Banjaluci.

Na slici: Dr. Maria Škornjak, CEO, Med-Line d.o.o.
mob: +385 98 983 6628, e-mail: dr.maria.skornjak@gmail.com

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

 • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
 • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri