Tretmani

Kombinacija glikolne kiseline i idebenona iz koenzima Q10

Seka Zebić, Mr. ph.

Potaknuti obnavljanje, zagladiti bore i ujednačiti boju tena, ublažiti mrlje pigmenta, hidrirati i vratiti koži elastičnost… To je samo dio poznatih učinaka glikolne kiseline, koja se odnedavno koristi u kombinaciji s idebenonom iz koenzima Q10

Zahvaljujući malim molekulama, glikolna kiselina brzo penetrira u kožu te u kratkom vremenu postiže svoju funkciju pilinga, poboljšava izgled svih tipova kože, a posebno je korisna za suhu i dehidriranu, masnu i nečistu te kožu s borama, kao i kožu sa znakovima starenja poput tamnih mrlja, smanjene elastičnosti i vitalnosti. Proizvodi i tretmani, dostupni u našim kozmetičkim salonima, učinak glikolne kiseline kombiniraju s učinkom idebenona dobivenog iz koenzima Q10. Učinci glikolne kiseline i idebenona nadopunjuju se; prema istraživanjima idebenon je vrlo učinkovit u neutraliziranju slobodnih radikala, uzroka oštećenja i starenja kože.

AHA kiseline rješenje za mnoge probleme

Alfa-hidroksilne kiseline nalazimo u prirodi. Među njima je i glikolna kiselina koju nalazimo u šećernoj trski i u ljudskom organizmu. Mliječna kiselina prisutna je u fermentiranom mlijeku, limunsku kiselinu sadrže agrumi, jabučnu kiselinu jabuke, dok grožđanu nalazimo u grožđu. Sve te kiseline stimuliraju staničnu aktivnost, imaju blago adstringentno djelovanje, izbjeljuju mrlje i potiču sintezu kolagena. AHA kiseline sadrže promjenjiv broj atoma ugljika.

Njihovo djelovanje na koži ovisi o broju atoma ugljika, koji variraju između glikolne kiseline (dva atoma ugljika), mliječne kiseline (3 atoma ugljika) i salicilne kiseline s najvećim brojem atoma ugljika – sedam. Istraživači u kozmetici oduvijek su usmjeravali svoju pažnju na glikolnu i mliječnu kiselinu, jer su to dvije AHA kiseline s najmanjom molekularnom težinom, lako prodiru u kožu i jamče najbolje rezultate ispod površine kože.

Od svih hidroksilnih kiselina, glikolna je pokazala najbolje rezultate na ljudskoj koži, zahvaljujući svojim malim molekulama koje imaju brzu moć penetracije te u kratkom vremenu postižu svoju funkciju. Lokalna primjena glikolne kiseline, koja ima funkciju pilinga, uklanja s kože mrtve stanice. Glikolna kiselina omogućava stanicama koje su vitalne i hidrirajuće da dođu na površinu kože oslobođenu od mrtvih stanica.

Glikolna kiselina poboljšava izgled svih tipova kože, a posebno je namijenjena:
• suhoj i dehidriranoj koži
• masnoj i nečistoj koži
• koži s borama
• koži sa znakovima starenja poput tamnih mrlja nastalih djelovanjem sunca, za obnavljanje elastičnosti kože i vitalnosti stanica kao i obnavljanje elastina i kolagena.

Idebenon protiv oksidacijskog stresa

Znamo da glikolna kiselina ima sposobnost duboke apsorpcije u kožu i na taj način u dubini čisti i obnavlja. Odnedavno se učinak glikolne kiseline kombinira s učinkom snažnog antioksidansa – idebenona, za kojeg je dokazano da najbolje štiti kožu od vanjskih i unutarnjih štetnih utjecaja. Ova kombinacija poboljšava staničnu aktivnost i tako potiče kožu da poboljša svoju otpornost, a time i izgled. Idebenon dobiven iz koenzima Q10 po molekuli je 60% manji i prodire u područje epiderme, gdje god je potreban.

Poboljšan izgled kože uočljiv je trenutno. Istraživanja su pokazala da molekule idebenona djeluju mnogo efikasnije od drugih supstancija na slobodne radikale, koji su uzročnici starenja kože. Idebenon neutralizira slobodne radikale, neutralizira oksidativni stresni produkt izazvan vanjskim i unutarnjim čimbenicima.

Za bolje rezultate

 

Kako bi rezultati postignuti primjenom glikolne kiseline i idebenona bili bolji i trajniji, potrebno je uz tretmane u kozmetičkom salonu primjenjivati i posebnu njegu kod kuće. Izuzetno je važno kožu redovito i obilno hidrirati, hidracijskim proizvodima za svakodnevnu njegu te koristiti hidracijsku masku najmanje jednom tjedno.

Hidracija je važna stoga što glikolna kiselina apsorbira potrebne sastojke iz kreme koju koristimo, a koja je primjerena tipu kože te stoga što je veća količina vode potrebna koži kako bi ponovno zadobila gustoću i poboljšala svoj metabolizam.

Za vidljive i trajnije rezultate potrebno je, ovisno o stanju kože i problemu koji se želi riješiti, 3 do 10 tretmana s razmakom od najviše 6 dana. Rezultati postignuti profesionalnim tretmanom u kozmetičkom salonu bit će bolji i brže vidljivi ako se u njezi kod kuće primjenjuju proizvodi s idebenonom i glikolnom kiseline i to s određenim postotkom – za njegu kože oko očiju 5%, za lice 10%, a uz to se preporučuje primjenjivati i proizvod s A vitaminom i 8-postotnom glikolnom kiselinom.

Takva njega rješava probleme kože lica, dekoltea, leđa, ali i ruku. Idebenon se u svijetu uvelike primjenjuje u proizvodima za kućnu njegu, jer je njegovo djelovanje protiv slobodnih radikala dokazano no on djeluje izvana; za bolje rezultate potrebno je djelovati i iznutra, primjerenom prehranom i zdravim načinom života.

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri