Preparati

Novi profesionalni tretman kiselinama – trostruka akcija s AHA & BHA

Sponzorirani članak

Anti-age, posvjetljivanje kože te zaglađivanje kože lica i ujednačavanje tena nakon akni

Piše: Ivana Legović, Dermoestetik Group

Esensa Mediterana profesionalni tretman s AHA i BHA kiselinama ima tri stupnja eksfolijacije i trostruko djelovanje na kožu. To su: promjena pigmentacije, sužavanje pora te smanjivanje bora.

Esensa Mediterana profesionalni tretman s AHA i BHA

U tretmanima s AHA i BHA kiselinama dodali smo i snažnu regeneraciju nakon eksfolijacije i to sa 7- molekularnim hijaluronom i EGF serumom, stabiliziranim C vitaminom i biljnim ekstraktima i algama.

Naše botaničko podrijetlo AHA temelji se na standardiziranoj ekstrakciji pet biljnih vrsta: borovnice, šećerne trske, naranče, limuna i šećernog javora. Ovi ekstrakti koži dostavljaju pet prirodnih AHA kiselina, koje su u sinergijskoj akciji. To su: mliječna kiselina – iz borovnice, glikolna – iz šećerne trske, limunska – iz naranče i limuna, jabučna i vinska – iz šećernog javora.

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina ima najmanju molekulu u odnosu na ostale AHA kiseline i time je njezina sposobnost prodiranja u kožu izuzetno učinkovita. Zbog svoje topljivosti u vodi i male molekularne mase upotreba joj je vrlo raširena u profesionalnim tretmanima. Potiče odbacivanje površinskih odumrlih stanica kože, umanjuje pojavu bora, pigmentacije i staračkih pjega.

Prirodna BHA Salicilna kiselina

Prirodna BHA Salicilna kiselina – prirodna ß-hidroksi kiselina, piling, antimikrobna i aktivna protiv akni, značajno pridonosi regeneraciji stanica i obnavljanju kože, djeluje protiv mikroba uključenih u stvaranje akni. Nježnija je i prirodna alternativa sintetičkoj salicilnoj kiselini standardizirani ekstrakt kore crne vrbe s dokazanom učinkovitošću, idealan za čistu, glatku i pomlađenu kožu.

AHA serum

AHA serum intenzivno eksfolira, dubinski vlaži te regulira hidrolipidni sloj kože. Izveden iz botaničkih ekstrakata, potpuno je prirodni piling, obnavlja stanice, pomlađuje kožu uz kompleks voćnih kiselina protiv bora koji poboljšava tonus i stanje kože te radi na glatkom, blistavom tenu sa smanjenom pojavom neželjenih bora.

Testovi učinkovitosti – In vitro

Sastojak testa stanične obnove procijenjen je zbog svoje sposobnosti da ubrza obnovu stanica. Rezultati pokazuju da je sposoban pri stopi od 5% povećati staničnu obnovu za +24,00% i inducirati promjenu pigmentacije od 108,41%.

Terapeutski indeks

Usporedba terapijskih indeksa sugerira da proizvod ima više stope terapeutskog indeksa od sintetičke glikolne i mliječne kiseline.

Hyaluron & EGF serum

Esensa Mediterana profesionalni tretman s AHA i BHA

Nakon tretmana s kiselinama slijedi njega kože sa 7- molekularnom hijaluronskom kiselinom i epidermalnim faktorom rasta. EGF je sastojak za prevenciju starenja, koji pomaže u obnovi stanica i zacjeljivanju rana na koži. Naš EGF sadrži biljni epidermalni faktor rasta (biljni EGF), protein koji može aktivirati ERK i AKT puteve.

Ti su putevi uključeni u sintezu proteina i staničnu regeneraciju kako bi se zreloj koži pružio odgovarajući sadržaj izvanstraničnog matriksa i sposobnost regeneracije izgubljene s godinama.

Maska od bijelih algi

Esensa Mediterana profesionalni tretman s AHA i BHA

Na kraju ovog intenzivnog tretmana slijedi odlična maska od bijelih algi sa stabiliziranim C vitaminom te biljnim ekstraktima – Saxifraga Sarmentosa, Bombycis extract, Scutellaria baicalensis extrakt – koji daju poseban učinak našoj prirodnoj i učinkovitoj sinergijskoj akciji. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Esensa Mediterana profesionalni tretman s AHA i BHA

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri