Preparati

Snažan vitamin C za anti-age i antioksidacijsku zaštitu lica i tijela

Seka Zebić, Mr. ph.

C vitamin iznimno je važan za zdravlje našeg otganizma. Jedinstven je jer je, izgleda, jedini među vitaminima koji igra ulogu u svakoj funkciji organizma. Kada ga nema dovoljno, počinju promjene na više mjesta u organizmu

Danas se u kozmetičkim proizvodima može naći C vitamin, ali njegov postotak i njegova stabilnost određuju uspjeh željenog rezultata. Znanstveno je dobiven visokoaktivan vitamin C, 79%-tni koji daje brze rezultate u kratkom vremenu, bez iritacija.

Zbog svoje osjetljivosti na zrak i temperaturu, vrlo je teško zadržati djelovanje C vitamina; zato dobiveni 79%-tni C vitamin, koji je stabilan, duboko ulazi u kožu i daje sigurne rezultate.

 

U tome je snaga tog proizvoda koji:

 • uklanja bore i borice
 • učvršćuje i čini kožu elastičnom
 • izbjeljuje staračke mrlje
 • daje koži sjaj
 • štiti od ubrzanog starenja.

Djeluje na 4 značajne promjene:

 • melanocyte – reducira pigmentaciju
 • neutralizira slobodne radikale
 • sprječava bradavičasto izbočenje, povećava gustoću peptida
 • peptidni lanac – stvara kolagen.

Možda se trebamo pitati zašto tolika važnost C vitamina kada imamo niz supstanci koje svojim djelovanjem daju odlične rezultate vidljive na našoj koži. Međutim, C vitamin ima jako veliku ulogu u zdravlju našeg organizma. Jedinstven je jer je, izgleda, jedini među vitaminima koji igra ulogu u svakoj funkciji organizma. Osim toga, kada ga nema dovoljno, počinju promjene na više mjesta u organizmu.

Irwin Stone, jedan od prvih istraživača C vitamina kaže – Askorbinska kiselina (vitamin C) djeluje u mnogim vitalnim kemijskim procesima i zato je tako važna u svakodnevnom životu. Čak i poslije 40 godina istraživanja otkrivao je nova djelovanja na samo zdravlje. Ustvari, tako je raznovrstan da je nazvan “uljem za mašineriju života”. Ipak, organizam ne može stvarati ili uskladištiti više od nekoliko grama pa je zbog toga od izuzetne važnosti osigurati zasićenost stanica bogatim zalihama vitamina C.

Koliko je stvarno važan, vidi se iz istraživanja koja pokazuju što se događa kada ga nema dovoljno; nedostatak ometa sve: od stvaranja kolagena, proteinskog “cementa” koji povezuje stanice – regenerira zacjeljivanje rana, do sposobnosti prerade hrane i obrane od posljedica stresa. Moglo bi se navesti puno važnih interesantnih savjeta kako organizam održati zdravim. Zato je C vitamin toliko svakodnevno važan kod stanica kože, kako bi se zadržala njezina čvrstoća i vitalnost.

Ostanite što duže zdravi i mladi.

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

 • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
 • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri