Tretmani

Nanoneedling tehnika

Ivana Paulin

dipl.kozmetičar-edukator
Bezbolna metoda kojom se razrahli epidermalni sloj kože te se kroz tisuće mikrokanalića omogući penetracija aktivnih sastojaka, što potiče regenerativne procese kože

Zadnjih par godina popularna needling tehnika rada zauzela je visoko mjesto u kozmetičkim protokolima, dajući vidljive rezultate na području rješavanja problema bora, ožiljaka, diskoloracija te općenito zdrave i lijepe kože.

Relativno jednostavna i pristupačna za rad, inkomponirala se s mnogim kozmetičkim preparatima, s naglaskom na posebno kreiranim serumima odnosno koktelima koji sadrže velike koncentracije aktivnih sastojaka određene molekulske mase prilagođene epidermalno-dermalnom prodiranju.

Počeci upotrebe needling tehnika datiraju iz 90-ih godina prošlog stoljeća, kada se počela upotrebljavati u medicinske svrhe. Početkom 21. stoljeća oblikovan je “mali bubanj sa iglicama”, poznati dermalni roler, koji je kasnije evoluirao u dermalni pen s različitim nastavcima (micro i nano), dajući mogućnost kontroliranog intenziteta rada.

Nanoneedling tehnika rada bezbolna je metoda kojom se razrahli epidermalni sloj kože te se kroz tisuće mikrokanalića omogući penetracija aktivnih sastojaka, što potiče regenerativne procese kože. Nanoneedlig tehnika rada idealna je za klijente osjetljive na bol te koji nisu spremni na dulje procese oporavka kože, kao što je opcija kod microneedlinga. Nanoneedling tehnikom omogućava se do 97% apsorpcije upotrijebljenih proizvoda. Tretman je odličan u borbi protiv finih linija i bora, hiperpigmentacija te ožiljaka od akni.

Nanoneedling i microneedlig rješavaju istu problematiku kože stvarajući mikrokanaliće povećavajući penetraciju aktivnih sastojaka. Glavna razlika između njih je dubina prodiranja. Nano iglama probija se samo epidermalni sloj kože, dok se micro iglama prodire u dublje, dermalne slojeve kože.

Tako je nanoneedlig idealan za rješavanje problematike sitnijih bora, oteklina u području očiju, diskoloracija i opuštene kože, dok microneedling uključuje rješavanje dubljih bora, strija i ožiljaka od akni.
Nanoneedling tehnika je sigurna za rad na svim tipovima kože, uključujući manje-više i sva stanja kože.

Svi klijenti čija je koža osjetljiva na mehaničke podražaje, koji ne vole ni čuti o nekim iglicama na licu ili ne mogu bez dekorativne kozmetike ni 24 h, idealni su kandidati za nanoneedling metodu. Naime, nema rizika od eventualno postupalnih reakcija, pojačanog crvenila i osjećaja boli nakon tretmana. Koža se vrlo brzo umiri i započne svoje regenerativne procese.

Nanoneedling tehniku rada moguće je kombinirati i s drugim kozmetičkim procedurama odnosno aparaturnim tehnikama rada.
Iako je nanoneedling metodu moguće izvoditi gotovo kroz cijelu godinu, idealni mjeseci su bez puno sunca, odnosno kasna jesen, zima i rano proljeće. Obzirom na omjere uloženog i dobivenog, nanoneedlig je tretman vrlo široke primjene s mogućnošću prilagodbe svakom klijentu.

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri