Tretmani

Mikropigmentacija kroz životna razdoblja

Sponzorirani članak

Svaka dobna skupina ima svoje zahtjeve. Na nama mikropigmentistima je da to prepoznamo te svoje znanje i iskustvo pravilno koristimo

Kroz različita životna razdoblja mijenjaju se želje za promjenama na licu i tijelu te time i zahtjevi za postupcima mikropigmentacije.

Zahtjevi mladih osoba

U suvremenom svijetu koji teži savršenom izgledu lica i cijelog tijela mi mikropigmentisti susrećemo se s mladim osobama koje bi željele vizualne promjene na svom licu. Prema europskom zakonu, osobe starije od 16 godina mogu se samostalno odlučiti za postupke mikropigmentacije. Dakle, nije im potreban pristanak roditelja ili skrbnika. Međutim, svaki mikropigmentist trebao bi biti svjestan da razvoj adolescenta traje do cca 20 godina života. Trebao bi postaviti postaviti pitanje je li takav zahvat zaista potreban.

Može biti riječ o manjim korekcijama u slučajevima kada razvoj nije sasvim dovršen ili bilo kakvoj medicinskoj mikropigmentaciji (prekrivanju ožiljaka) na licu, vratu, dekolteu ili nekom drugom vidnom području. Sama mikropigmentacija u takvom razdoblju života nama nije pretjerano uočljiva. Međutim, za razvoj pojedinca i porast njegovog samopouzdanja ponekad ima veliki značaj.

Mikropigmentacija - konsultacije

Tek kasnije se to razvije u modne trendove. Taj period je jako važan. Mlade osobe koje dolaze sa slikama poznatih lica na mobitelu htjele bi im biti slične. Zato žele imati slične obrve, oči i usne. Kao izvođači mikropigmentacije moramo biti svjesni da nije riječ o dnevnoj ili večernjoj šminki koja se navečer uklanja s lica. U ovom slučaju želje se ostvaruju pomoću tinkture i zato je važno poznavanje pigmentologije. To nam pomaže kod odabira pigmenata, posebno onih koji ne ostavljaju dugotrajne tragove. U najvećoj mjeri, želje takvih klijenata prilično su pretjerane. Kao primjer, to su, recimo, široki, tamni i oštri oblici obrva koje često ‘nose’ slavne osobe. Drugi primjer su jako obojane oči, obrubljene crtama koje su pretjerano široke u odnosu na veličinu oka.

Mikropigmentacija obrva

Žene u tridesetima

Povećanje usana pigmentiranjem vanjskog ruba i naglasak u nijansama boja najčešće traže žene iznad trideset godina starosti. Nakon tog razdoblja želja za oblikom usana uglavnom se mijenja. U tom se periodu pojačava i želja za naglašavanjem linije lica. Žene žele biti ‘sređene’ 24 sata dnevno i uštedjeti na vremenu koje se troši za dnevni make up. To je razdoblje u kojem se teži harmoniji izgleda. Želja za urednim, dugotrajno lijepim izgledom zahtijeva od izvođača mikropigmentacije prilagođavanje boje tipu osobe i naglašavanje linija tako da se ne ističu previše.

Mikropigmentacija usana

Da bi se to postiglo dobro je poštivati neke smjernice:

  • Obrve treba oblikovati tako da dobiju zaokružene početne nagibe. Na taj način se očuva njihov prirodni luk. Boje ne smiju biti prejake
  • Oči koje su naglašene olovkom ili eyelinerom na gornjim kapcima produžavaju njihov osnovni oblik i dodaju im dubinu
  • Podizanje vanjske linije očiju postiže se iscrtavanjem odgovarajuće malo izvijene linije na gornjem kapku. Linija uz donji kapak koja popunjava i prostor između donjih trepavica daje izražajnost
  • Boja usana se bojanjem prilagođava boji unutarnjeg dijela usne. Rezultat toga je taj da su vanjske linije vidljivije i usne vizualno dobivaju na samom volumenu.

Razdoblje oko 45-e godine života

Razdoblje oko 45-e godine života kod žena ponovo budi želju za svježinom te veselijim i jačim bojama. Za takve boje potrebno je koristiti takozvanu pro-age mikropigmentaciju. Za linije koje se u tom periodu kreiraju mikropigmentacijom potrebno je predvidjeti spuštanje kože i mišića lica. To je u toj starosnoj dobi uobičajeno. Takozvane pozitivne linije pomlađuju lice jer se obrve nešto podignu. Linije očiju se produže i podignu na vanjskom predjelu pomičnog kapka. Neutralne linije stvaraju potpuno prirodan izgled.

Mikropigmentacija

Na gornjoj usni mogu se pojaviti sitne bore koje je potrebno dodatno pigmentirati. U tom slučaju ne pravimo intenzivnu liniju vanjskog ruba, jer se time prisutne bore dodatno naglašavaju. Nijanse boja u ovoj dobi su različite. U određenoj dobi lagano izblijede vanjske linije usana i zato ih je potrebno ravnomjerno naglasiti. Ne toliko intenzitetom boja, koliko samom tehnikom izvedbe.

Razdoblje nakon 50-e

I razdoblje nakon 50-e godine donosi želju za svježim, veselim i vidljivim bojama, posebno u području usana. Žene i muškarci žele svoje usne ponovno učiniti vidljivim, sjajnim i punim života. Rezultati naših klijenata u ovom razdoblju, u ovoj dobi, itekako su povezani s prisutnošću kolagena u koži. Što je koža više njegovana i nahranjena, to se može očekivati bolji rezultat. U većini slučajeva u ovoj dobnoj skupini uvijek radimo dodatna osvjetljivanja. Namjera je podizanje obrva, ‘otvaranje’ očiju i naglašavanje ‘srca’ na usnama.

Svaka dobna skupina ima svoje zahtjeve. Na nama mikropigmentistima je da to prepoznamo i svoje znanje i iskustvo pravilno koristimo. Važno je, međutim, da ne kršimo naša estetska pravila. Mikropigmentaciju ne bi trebalo raditi onima koji ne znaju definirati svoja očekivanja. Također, niti onima koji žele nijanse boja koje nisu u skladu s prirodnim nijansama.

Medicinska mikropigmentacija

Mikropigmentacija, koja se izvodi na mjestima gdje postoji neki nedostatak, ožiljak ili nedostaje pigment, zahtijeva od nas dodatno znanje. Ova mikropigmentacija moguća je kod svake starosne dobi.

Mikropigmentacija - medicinska

Područja s kojima se susrećemo u radu: bradavice dojke u 3D tehnici nakon odstranjivanja dojke zbog bolesti, kamuflaža ožiljaka na tijelu, sjenčanje područja (srasli nožni prsti), iscrtavanje noktiju na rukama, intimna područja (povećanje penisa), bojanje kože u slučaju kada stanice melanina propadaju te mikropigmentacija vlasišta.

Naša područja mikropigmentacije postaju sve šira. Svojim radom možemo promijeniti nečiji život. Korigiramo nedostatke koji su osobu kočile na putu ka samopouzdanju.

Zlatno pravilo dobrog mikropigmentiste:

  • BOLJE MANJE NEGO PREVIŠE!
  • BOLJE PREKRATKO NEGO PREDUGO!
  • BOLJE SVJETLIJE NEGO PRETAMNO!
  • SVE SE MOŽE DODATI – POTEŠKOĆA JE PUT RAZVOJA!

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri