Njega kože

Njega nakon estetskog zahvata

Seka Zebić, Mr. ph.

Možda ste zaboravili upute koje vam je dermatolog dao prije zahvata i savjete koje vam je dao nakon zahvata, a oni glase: pravilnom pripremom poboljšavaju se rezultati zahvata, pravilnom njegom nakon zahvata ubrzava se cijeljenje eventualnih ožiljaka i podljeva, ali i produljuje trajanje postignutih rezultata

Izgledamo li bolje, osjećamo se bolje! Bez obzira na to koji ste estetski zahvat odabrali (injektiranje hijaluronske kiseline ili botoksa, blefaroplastiku, lifting lica, vrata, liposukciju), vaš ‘novi’ izgled ne ovisi isključivo o vještini i iskustvu odabranog dermatologa ili kirurga, dobar dio odgovornosti je i na vama. Ako svoje lice i/ili tijelo niste pripremili za zahvat, ako vjerujete da su postignuti rezultati trajni i konačni, tada ste na najboljem putu da vrlo brzo shvatite kako vam ponovo treba isti zahvat.

Možda ste zaboravili upute koje vam je dermatolog dao prije zahvata i savjete koje vam je dao nakon zahvata, a oni glase: pravilnom pripremom poboljšavaju se rezultati zahvata, pravilnom njegom nakon zahvata ubrzava se cijeljenje eventualnih ožiljaka i podljeva, ali i produljuje trajanje postignutih rezultata. 

Što se promijenilo? Zahvat koji ste obavili izbrisao je tragove starenja, zagladio bore, poboljšao tonus kože, odstranio višak opuštene kože i/ili celulita. Prvih dana nakon zahvata na licu ili tijelu mogući su prolazni podljevi, edemi i blagi ožiljci. Primjerenim tretmanima, drenažom i uporabom specifičnih proizvoda te promjene brže će nestati i neće ostaviti tragove. Najbolji odabir je nekoliko tretmana limfne drenaže koje će, ovisno o zahvatu i stanju vaše kože preporučiti vaša kozmetičarka.

Nakon liposukcije potrebno je uspostaviti normalan protok krvi i limfe, ubrzati cijeljenje ožiljaka, a to se postiže intenzivnom limfnom drenažom i tretmanom detoksikacije, koji će spriječiti eventualne nepravilnosti u izgledu tretiranog područja.

Za bolje i trajnije rezultate

Primjerenom i redovitom njegom kod kuće, proizvodima koji odgovaraju tipu i potrebama vaše kože moguće je ubrzati cijeljenje eventualnih ožiljaka i poboljšati rezultate zahvata. No, za uistinu dobre rezultate neophodni su tretmani u kozmetičkom salonu.

Osim što poznaje svojstva vaše kože, kozmetičarka raspolaže proizvodima posebne koncentracije, ali i suvremenom aparaturom i tehnikama rada potrebnim za postizanje optimalnih rezultata. Predložit će vam najbolje kombinacije tretmana i proizvoda, a njih je uistinu veliki broj.

Nakon kirurškog liftinga preporučuje se već nakon 10 dana početi s limfnom drenažom, 2 do 3 puta tjedno. Time će se poboljšati cirkulacija, potaknuti međustanična izmjena tvari, spriječit će se stvaranje nakupina limfe (edemi) i keloida.

Nakon blefaroplastike intenzivni tretmani drenaže ubrzat će cijeljenje ožiljaka i nestanak podljeva, dok će redoviti tretmani drenaže specijalnim aparatima i proizvodima 1 do 2 puta tjedno očuvati čvrstoću i kompaktnost kože, čime će rezultat estetskog zahvata trajati dulje.

Tretman matičnim stanicama dobro je početi mjesec dana nakon zahvata. Matične stanice djeluju kao snažni biostimulatori koji hrane, štite i oporavljaju kožu i, što je najvažniji dio njihovog djelovanja, potiču prirodne procese obnavljanja stanica kože.

U samom vrhu djelotvornih matičnih stanica su one dobivene iz posebne sorte švicarske zelene jabuke. Koriste se u kremama i serumima za regeneraciju, za oporavak kože nakon dermatoloških i kirurških zahvata, za revitalizaciju umorne i uranjeno ostarjele kože, za oporavak kože oštećene vanjskim utjecajima.  Osim kao preventivni tretman, matične stanice pokazale su se izuzetno učinkovite u održavanju postignute vitalnosti kože.

Nakon injektiranja botoksa preporučuje se limfna drenaža lica 1 do 2 puta tjedno. Pomoći će da se određene nakupine u tkivu brže raspodijele u obližnje tkivo.

Nakon injektiranja hijaluronske kiseline potrebno je također poboljšati raspodjelu injektirane supstance. Idealni za to su tretmani na bazi vitamina i minerala porijeklom iz algi, ali i tretman proizvodima s visokom koncentracijom hijaluronske kiseline. Pomoći će da se spriječi daljnja dehidracija kože i produljiti trajanje rezultata injektiranja hijaluronske kiseline.

Dobitna kombinacija

Tkivo kože mora biti aktivno, a posebno mišićne strukture; mora se održati njihova čvrstoća i kompaktnost, njihov volumen i elastičnost. U protivnom, doći će do neželjenih promjena poput atrofije i slabljenja strukture tkiva. Vaša kozmetičarka, ovisno o potrebama i stanju vaše kože, preporučit će vam najbolju kombinaciju.

  • Limfna drenaža smatra se i prirodnim liftingom, potiče izmjenu tvari i izlučivanje suvišnih tekućina i toksina, pokreće i održava stanični metabolizam. Znatno je više od obične masaže.
  • Specijalne maske koje hrane kožu, jačaju njene strukture i potiču obnavljanje koriste se u tretmanima nakon zahvata lica i tijela. Sadrže visoke koncentracije tvari dokazanog djelovanja poput ekstrakta ginsenga, ekstrakta ehinaceje, ceramide, kolagen, makadamiju, kokosovo ulje i sl.

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri