Tretmani

Infuzija kisika – patentirano čudo prirode

Iz arhive Wellbis-a

Kisik naše tijelo vraća u život ubrzavajući stanični metabolizam, osiguravajući bogato hranjenje kože tijekom keratinizacije, hrani intracelularnu limfu koja hrani stanice epidermisa, regenerira oštećene stanice, djeluje protiv slobodnih radikala, hrani bazalni sloj, jača i učvršćuje vezivno tkivo, ali djeluje i “psihološki” protiv stresa, umiruje sve oblike neuroza i živčanih napetosti te osigurava energiju prije i poslije sportskih aktivnosti

U jeku anticelulitne sezone, kada se gotovo uopće ne misli na dobrobit klijenta i uglavnom invazivnim tehnologijama pokušava naglo napraviti dugotrajan rezultat, zaboravlja se na najprirodniji element, vrlo moćan u tretiranju celulita, ali i drugih nedostataka, čak i oboljenja kože i čitavog organizma. Kao i priča o kavitaciji i radiofrekvenciji – i priča o kisiku u Hrvatskoj, ali i u svijetu, vrlo je zanimljiva.

Od trenutka kad su Madonna, Jennifer Aniston i nekoliko drugih, planetarno poznatih lica otkrile tajnu svog dobrog izgleda, u svijetu se počelo puno više pričati o toj nevjerojatno učinkovitoj metodi no samo i isključivo kada je riječ o infuziji kisika duboko u kožu, uz pomoć neizostavnih kozmeceutika. Međutim, bitno je pojasniti razliku između načina aplikacija, kako biste prepoznali i kao klijenti i kao profesionalci u njezi kože prave dobrobiti spomenutih tehnologija.

Kisik – izvor života i mladosti

Svakoj stanici našeg tijela potreban je kisik. Vrijedan je element planeta zemlje, a u atmosferi ga se nalazi 21 posto, što je količina koju svakodnevno udišemo. Kroz dobro nam poznati Krebsov ciklus naše tijelo sposobno je stvoriti energiju toliko potrebnu mitohondrijima, a glavnu ulogu u tom nizu biokemijskih reakcija igra upravo kisik uz glukozu. Kisik je zaslužan za život svake naše stanice u organizmu te za njenu regeneraciju.

Kisik djeluje antibakterijski, ubrzava proces zalječivanja kože, potiče imunološki sustav na obranu, smanjuje stanični stres, revitalizira kožu i tkivo, djeluje lipolitički na adipocite, a dovoljna količina kisika u koži osigurava kvalitetnu opskrbu hijaluronskom kiselinom te sintezu kolagena (posebno tipa III) i elastina. No, trajni nedostatak kisika u tkivu uzrokuje ubrzano starenje kože, jer glukoza, umjesto da se uz kisik pretvara u ugljični dioksid i vodu, što u konačnici rezultira toplinom i  energijom, počinje fermentirati i započinje lančani proces, koji uzrokuje stanični bol. Kao krajnji rezultat imamo progresivno kronološko starenje kože, bore i opuštenu kožu.

NOVI BROJ WELLBIS MAGAZINA

Pretplatite se i primajte redovito novi broj na vašu adresu.

NOVI BROJ WELLBIS MAGAZINA

Pretplatite se i primajte redovito novi broj na vašu adresu.

Kisik naše tijelo vraća u život ubrzavajući stanični metabolizam, osiguravajući bogato hranjenje kože tijekom keratinizacije, hrani intracelularnu limfu koja hrani stanice epidermisa, regenerira oštećene stanice, djeluje protiv slobodnih radikala, hrani bazalni sloj, jača i učvršćuje vezivno tkivo, ali djeluje i “psihološki” protiv stresa, umiruje sve oblike neuroza i živčanih napetosti te osigurava energiju prije i poslije sportskih aktivnosti.

Sukladno navedenim blagodatima kisika, koji vaskularizira kožu i osnažuje njenu regeneraciju, u Italiji je razvijena i patentirana metoda infuzije kisika. To je učinkovita i znanstveno dokazana metoda, koja predstavlja bezbolnu alternativu tretmanima estetske medicine, koji uključuju injekcije. Hiperbarični kisik tako penetrira uz aktivne tvari duboko u kožu, uz snažne, trenutne i dugotrajne učinke.

Dakle, jedino je infuzija kisika metoda koja se vrlo uspješno koristi za održanje rezultata nakon, ali i pripremu kože prije fillera hijaluronskom kiselinom i njenim derivatima te nakon tretmana botoxom, ali i kao alternativa mezoterapiji te na području homeopatije i homotoksikologije, kao zamjena za injektiranje.

Upravo zato, u Italiji postoji nekoliko značajnih studija o učincima na hondropatije i patelofemoralni sindrom, posttraumatsku terapiju ramena i koljena, akne, psorijazu, vaskularne lezije, dijabetička stopala i slično. Iz navedenog se može zaključiti da tehnologija nije prepoznata samo na području estetike, već i medicine. Uz to, nemogućnost pojave embolije u organizmu čini ovu metodu primjenjivu na svakog klijenta/pacijenta.

Aromaterapijska ili čista inhalacija kisika – prirodna snaga

Ova opcija korištenja kisika obično je u wellness svrhe, ili kao poticaj anticelulitnim tretmanima, ali i u slučajevima iscrpljenosti i kroničnog umora. Na lice se postavlja maska ili specijalna “slušalica” koja ispuhuje čisti kisik obogaćen mirisima eteričnih ulja. Kisik se udiše 10 minuta, ali se ne preporučuje osobama s teškim oblicima astme i onima s vrlo visokim krvnim tlakom, koji pritom uzimaju i lijekove za navedene probleme.

Sprejanje kisika – površinska blagodat

Sprejanje kisika vrlo je ugodna metoda, koja se provodi posebnim aplikatorom, a na kožu možemo (nebulizacijom) aplicirati ciljane losione i otopine aktivnih tvari s vodenom bazom, bez lipida. Samo sprej se koristi kao priprema za upaljenu, aknastu kožu, nakon dermoabrazije, depilacije, tretiranja IPL-om, ili na kraju tretmana za osvježenje i završni dodir koji blago potiče epitelizaciju kože.

U manikuri je posebno popularna metoda nakon obrade noktiju i njege kože, kao i u pedikuri kod uraslih noktiju ili različitih ragada kako bismo pružili olakšanje i osvježenje neugodnim stanjima, ali i antibakterijsko i protuupalno djelovanje. No, kisik u tom slučaju djeluje isključivo površinski i ne događa se dublje djelovanje, koje nam je potrebno za intenzivne učinke na licu i tijelu, navedene na početku.

Infuzija kisika – umjesto igle hiperbarični mlaz čistog kisika

Infuzija, vrlo učinkovita, patentirana metoda za unošenje kisika i aktivnih tvari duboko u kožu do razine hipodermisa, poseban je postupak u kojem se uz pomoć posebno kreirane tehnologije kontrole pritiska, kisik i aktivne tvari posebne molekularne težine unose u kožu direktno na područja koja su zahvaćena određenim problemom. Indikacije su mnogobrojne, a mogućnosti za terapeute nebrojene pa se sukladno znanju i vještinama, svaki terapeut ističe na svoj način i individualizira tretman.

U brojnim studijama, koje su nedvojbeno pokazale zavidne rezultate, izdvojila bih vrijeme koje nam je potrebno za postizanje dubinskog učinka. Fickov prvi zakon difuzije kaže da je transport kroz epidermis direktno proporcionalan topivosti i difuziji prisutne tvari i on nam je od značajne važnosti za razumijevanje kako infuzija funkcionira, a ona se odvija putem pilosebacijalnih folikula, ekrinih žlijezda te transdermalno interstanično i transstanično.

Prilikom same aplikacije tijekom prve dvije minute faza je latencije, a potom faza intenzivne distribucije kisika duboko u tkivo; zato je potrebno svako područje obrađivati zadani broj minuta. Studija provedene 2011. godine potvrdila je da infuzija kisika potiče neoangiogenezu kapilara, arteriola i metaarteriola, što je posebno zanimljivo dermatolozima i flebolozima, kao posttretman za održavanje rezultata sklerozacije kapilara ili obrade teleangiektazija. Brojni kozmetički tretmani u kojima se kombiniraju limfna drenaža, masaža vezivnog tkiva i infuzija, a koji štede vrijeme klijentu i terapeutima, pružaju nevjerojatne rezultate, čuvajući zdravlje i tkivo klijenata, ali to je ujedno i metoda potpuno sigurna i za terapeute.

Collagen calling – sinergija dermarolera i kisika za lice i tijelo

Najbolja vijest jest da nadogradnjom, uglavnom bilo kojeg uređaja za sprejanje, dobivate iznimno moćnu tehnologiju kojom ćete pridobiti i one klijente koji do jučer nisu željeli isprobati dermarolere, namijenjene najprirodnijem načinu samoobnavljanja kože. Dermaroler djeluje na principu varanja kože, ali i omogućuje penetraciju aktivnih tvari puno dublje u kožu.

Kada apliciramo iglice na valjku (u kozmetici se koriste 0,25 i 0,50 mm, a liječnici koriste 0,50 mm, 1,00 mm, 1,50 mm, 2,00 mm) živčani sustav kože prima informaciju da je na površini kože došlo do ozljede i tu informaciju šalje u bazalni sloj kože, gdje se izdaje naredba za pojačanom proizvodnjom fibroblasta. Nakon što rolanje završi, proces neokolagenaze, koji je već započeo, ne može se zaustaviti ili vratiti. Proces samoobnavljanja kože snažno započinje.

Pritom je moja mala digresija kozmetičarima da klijentima, ukoliko su anemični, treba sugerirati savjetovanje s liječnikom, kako bi bilo dovoljno željeza te unos C vitamina, jer kao i kada gradite kuću – ukoliko nema gradivnog materijala, ništa se neće dogoditi. Zamislite sada ovu sliku – ne samo da potičete prirodni proces obnavljanja kože, nego sa svakom aplikacijom rolera otvarate umjetne kanaliće kojima aktivne tvari unosimo u kožu.

Oni su otvoreni kratko vrijeme, a kroz njih direktno u dubinu prolazi i kisik koji dodatno obogaćuje, hrani i aktivira stanični metabolizam. Uz ovu metodu patentiran je i aplikator koji liječnici koriste za homotoksikološke i homeopatske lijekove, koje sada unose bez bolnih injekcija, lokalno, na područja gdje je potrebna terapija. Ovu metodu prepoznali su i brojni frizeri kao terapiju protiv ispadanja kose, uz pomoć inovativnih kozmeceutika.

Ne agresivno već progresivno

Često zaboravljamo da je naše tijelo najsavršeniji oblik života. Ono ima odgovor na sve i u najrazličitijim situacijama sposobno je regenerirati se i prilagoditi. Skloniji smo agresivnim metodama kada je već kasno, umjesto prevenciji, koja u konačnici košta puno manje i učinkovitija je. Uz to, agresivne metode ostavljaju posljedice, za koje će se, nažalost, znati tek nakon nekoliko godina, jer duboka oštećenja tkiva i organa dovest će do nekih drugih poremećaja i problema.

Upravo zato, znanje je to koje je bitno i za klijenta i za terapeuta. Što više znamo, sve više uviđamo koliko još trebamo učiti, a to nas dovodi do opreza. Neću otići na tretman samo zato što na vratima piše da posjeduju “najnoviju tehnologiju”. Upoznat ću se s terapeutom, s metodama i uređajima, s kozmetikom/vrstama preparata koje koriste i raspitati o svim nuspojavama i indikacijama te mogućnostima koje pružaju. Tek tada ću odlučiti želim li to. Odgovornost i etičnost svakoga od nas preduvjeti su uspjeha, naravno ako računamo na dugotrajnost, dosljednost i u rukama imamo prave adute.

Marketing je vrlo moćan alat, a uz znanje i vještine osiguravate dugotrajnost u poslu. Jer, klijent kojeg jednom prevare, u taj se centar više neće vratiti, a onaj zadovoljan preporučit će vas svima do kojih mu je stalo.

Upravo zato, poznavanje tehnologije, razlikovanje učinaka infuzije, sprejanja (nebulizacije) i inhalacije te osnovnih principa fizike i kemije te učinaka na organizam, ostavit će vas sigurnima i samopouzdanima, a klijenti će se zadovoljno vraćati.

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri