Njega kože

Leonida Kmetec Ćeranić i Danka Baranašić Strnad o svojim bogatim iskustvima u svijetu kozmetike

Sponzorirani članak

Leonida i Danka, Slovenka i Hrvatica, obje stručnjaci u kozmetičkoj industriji, donose svoja bogata iskustva i znanja

Danka je majstor kozmetičar i pediker s više od 17 godina iskustva, dijeli svoj put od samostalnog obrta do uloge brand managera za BDR kozmetiku u Hrvatskoj. Leonida dolazi iz Slovenije te ima preko 22 godine radnog iskustva u kozmetici.

Govori o svojoj misiji mijenjanja života kroz kozmetički svijet, ističući suradnju s renomiranom njemačkom tvrtkom, preuzimanje distribucije za brend BDR i svoj doprinos razvoju mikropigmentacije te o širenju svog znanja kroz Akademiju LEstetikA.

Danka, možete li ukratko podijeliti svoj profesionalni put kao majstor kozmetičar i pediker s više od 17 godina iskustva u struci? Kako je tekao Vaš profesonalni razvoj kroz godine?

– Nakon obrazovanja u smjeru kozmetičar nastavila sam se školovati i educirati u području kozmetike za wellness terapeuta u Vimal akademiji pedikera u Rijeci. Nakon 5 godina rada u prestižnom čakovečkom i varaždinskom kozmetičkom salonu, odlučila sam pokrenuti samostalni obrt, što sam i učinila (2010. god.).

Neposredno nakon toga, nastavila sam svoje obrazovanje na pedagoškom fakultetu za strukovnog učitelja te svoje dodatno dvogodišnje iskustvo u radu u Gospodarskoj školi u Čakovcu uspješno nadogradila tada već postojećem znanju. Na mjesečnoj bazi prolazila sam kroz brojne edukacije, a na lider biznis akademiji stekla sam dodatne vještine uspješnog vođenja poslovanja kozmetičkog salona. 2019. godine zbog zdravstvenih problema nakratko sam se povukla iz beauty svijeta te nastavila svoju misiju, nakon odličnog oporavka, u ožujku 2023. godine.

U međuvremenu sam upisala NLP practicionar program koji sada u 2024. godini uspješno nadograđujem.

Od tada sam u poziciji brand managera BDR kozmetike na području Hrvatske te sam ponovno pokrenula otvaranje beauty & academy S life centra za pružanje kozmetičkih usluga i edukacije.

• Leonida, možete li nam reći više o svojoj misiji “Postati osoba koja mijenja živote drugih kroz kozmetički svijet”? Kako ste pronašli svoj pravi put?

– Dolazim iz obitelji prosvjetnih radnika, a moj djed, koji je bio učitelj, od mene je očekivao da ću slijediti ovu vrstu misije.
Vjerujem da smo svi pozvani na ovaj svijet s nekom posebnom energijom te da trebamo pronaći svoju misiju koja nam otvara vrata koja možda nismo ni primjećivali. Još u osnovnoj školi osjetila sam želju raditi rukama i isticati prirodnu ljepotu kod ljudi.

Život mi je postavljao izazove koje sam uvijek prihvaćala s pozitivnim stavom. Moje putovanje dovelo me do trenutka kada sam odlučila napraviti iskorak iz tadašnjeg života i započeti novi – s kozmetikom. Kozmetika za mene predstavlja simfoniju u kojoj svaki ton mora biti odsviran precizno, kako bi rezultat bio potpuna harmonija.

Krenula sam sa srednjom školom, a već tada sam se specijalizirala za refleksnu masažu, ručnu limfnu drenažu, aromaterapiju, da bi mi se na kraju dogodila ljubav na prvi pogled – u području permanentnog make upa odnosno današnje mikropigmentacije. Bio je to izazovan korak, jer kvalitetna obuka tada nije bila lako dostupna.

Uz mikropigmentaciju sam otkrila ljubav prema koži. Završila sam višu kozmetičku školu, postala mentorica za praksu studenata kozmetičkih škola te dobila distribucijska prava za Goldeneye i BDR kozmetiku, a kasnije i za Remover IQ iz Nizozemske. Prije dvije godine osnovala sam Akademiju LestetikA, za sve one koji žele specijalizirati svoje znanje u području individualne njege lica, postati mikropigmentisti ili raditi s Removerom.

Smatram da je moj profesionalni put imao veliku važnost u mom vlastitom razvoju i suočavanju s izazovima, znam da su mi u mojoj karijeri u kozmetičkom svijetu upravo teška razdoblja bila prilika za rast i poboljšanje. Na temelju svog iskustva, potvrđujem da je ključ uspjeha u kozmetičkom svijetu strast prema poslu, stalno učenje i prilagodba promjenama u industriji.

• Danka, kako ste, kao vlasnica salona, uspjeli održati visok standard u pružanju kozmetičkih usluga od 2010. do 2022., pa ponovno od listopada 2023.? Koji su bili ključni izazovi i uspjesi?

– Bila je potrebna ustrajnost, dosljednost i kontinuirano ulaganje u nova znanja. Samo tako se može održati visok standard u pružanju kozmetičkih usluga. Upravo moje kontinuirano učenje i usavršavanje mojim je klijentima omogućilo dobivanje vrhunske usluge.

Kozmetička industrija podložna je brzim promjenama te je vrlo izazovno uvijek biti spreman prilagoditi se tržišnim trendovima i promjenama potreba klijenata. Oduvijek sam aktivno pratila povratne informacije i tržišne zahtjeve te tijekom cijelog radnog vijeka upravo prema tome prilagođavala i ponudu u salonu, znajući da me to vodi ka uspjehu.

• Leonida, spomenuli ste kako ste krenuli sa srednjom školom. Koju srednju školu ste pohađali?

– Pohađala sam Srednju školu za farmaciju, kozmetiku i zdravstvo u Ljubljani. To iskustvo bilo je izuzetno obogaćujuće. Naš program uključivao je 400 sati prakse. Imali smo odlične profesore koji su nas temeljito poučili i uvijek nam pružili mogućnost dodatnog usavršavanja.

• Kako ste prepoznali svoju strast prema mikropigmentaciji?

– Prvi put kada sam vidjela kako se radi mikropigmentacija bila sam potpuno opčinjena. Bez obzira na sve prepreke, poput financijskih izazova, vremenskih ograničenja i ostalog, nisam bila obeshrabrena. Znala sam da je mikropigmentacija moja strast, da je to ono što želim te mi nije bio problem putovati četiri godine u Njemačku na usavršavanje.

Ta strast do danas nije splasnula. Barem jednom ili dvaput godišnje posjećujem kolege širom svijeta, na edukacijama. Uvijek vidim kako mogu poboljšati svoj rad i prenijeti to znanje dalje.

• Danka, koje su najvažnije lekcije koje ste naučili tijekom svoje karijere u vođenju salona i pružanju vrhunskih kozmetičkih usluga?

– Naučila sam da svaki napor uložen u stjecanje novih znanja i iskustava, kako s klijentima tako i u vođenju beauty centra te upravljanju uspješnim timom ljudi, stvara neprocjenjivo iskustvo. Ova kontinuirana profesionalna evolucija pomogla mi je u suočavanju s različitim izazovima i problemima.

Pažljivo sam osluškivala potrebe i prilagođavala se. Naučila sam koje točno korake trebam poduzeti u određenim situacijama, odnosno u rješavanju problema.

• Leonida, recite nam nešto više o Akademiji LEstetikA. Koje edukacije pružate u području estetske mikropigmentacije, paramedicinske mikropigmentacije te dermaceutika?

– Akademija LEstetikA proizlazi iz želje za dijeljenjem znanja i podizanjem standarda u kozmetičkoj industriji. Rezultat je mog dvadesetdvogodišnjeg radnog iskustva u kozmetici i stjecanja brojnih znanja. Pružamo niz edukacija iz područja estetske mikropigmentacije, paramedicinske mikropigmentacije te dermaceutika.

Kroz naše programe studenti stječu ne samo teorijsko znanje već i praktične vještine, što im omogućuje uspješnu primjenu najsuvremenije tehnike u svojoj praksi.

Ono što nudimo je:

  • Obrazovanje za estetsku i paramedicinsku mikropigmentaciju (4 modula)
  • Individualni pristup u njezi lica (4 modula)
  • Uklanjanje mikropigmentacije s removerom i laserom
  • Menadžment u kozmetici u suradnji s Evgenom Gecom.

• Kako je vaša karijera evoluirala od početnih godina do danas? Kako upravljate svojim salonima i kako se nosite s izazovima kozmetičke industrije?

– U početku sam se suočavala s izazovima pronalaženja svog pravog puta u kozmetičkom svijetu. Kroz usavršavanje i stjecanje iskustva, razvila sam svoje vještine i stručnost. Upravljanje salonima zahtijeva posvećenost, organizaciju i praćenje najnovijih trendova.

Izazovi kozmetičke industrije nisu nepoznanica, ali smatram da je ključ uspjeha kontinuirano učenje, prilagodba i suradnja s vrhunskim brendovima. Održavanje visokih standarda usluga, praćenje tržišnih trendova i prilagodba novim zahtjevima kupaca ključ su uspješnog poslovanja u kozmetičkoj industriji.

• Kakva su Vaša iskustvu u suradnji s njemačkom tvrtkom i kako vam je ta suradnja pomogla u specijalizaciji za mikropigmentaciju?

– Suradnja s tvrtkama Goldeneye i BDR bila je ključna faza u mom profesionalnom razvoju, posebno u području mikropigmentacije. Upoznala sam izvanredne ljude koji su me prepoznali u svojoj industriji i s kojima i danas surađujem.
Redovite obuke i seminari koje sam pohađala u sjedištu tvrtke donijeli su mi dragocjena znanja i vještine.

– Uspjeh u mikropigmentaciji zahtijeva preciznost, stručnost i osjećaj za estetiku. Kroz tu suradnju stekla sam povjerenje i postajala sve sigurnija u svoj rad. Dijalog s iskusnim stručnjacima, razmjena iskustava te konstantno usavršavanje rezultirali su mojom specijalizacijom u ovoj zahtjevnoj disciplini. Važnost te suradnje ogleda se ne samo u tehničkim aspektima već i u pristupu poslu i odnosu prema klijentima.

Integriranje najsuvremenijih tehnika i pristupa u mikropigmentaciji donijelo je ne samo stručnost već i visokokvalitetne usluge mojim klijentima. Kroz to iskustvo shvatila sam da je suradnja s liderima u ovoj industriji ključna za postizanje visokih standarda. Specijalizacija za mikropigmentaciju postala je ne samo moj poslovni put već i strastvena predanost u pružanju vrhunskih usluga u kozmetičkom svijetu.

Nijemci vide naš svijet drugačije nego mi. Zadobiti njihovo povjerenje i poštovanje nije tako jednostavno. No, ja sam otvorena osoba i prihvaćam pohvale i pritužbe. Samo na taj način možemo graditi put koji zajedno dijelimo.

• Kako ste došli do odluke o preuzimanju distribucije za brend BDR? Kako se razvila suradnja i koji su rezultati?

– Goldeneye i BDR potječu iz iste tvrtke, a vlasniku je bilo jednostavno pronaći distributera. Nagovorio me. Već sam vjerovala u BDR sustav, svjesna da se ono što se piše može i postići. Zato sam ponosna što svojim znanjem, iskustvom i podrškom mogu biti dio uspješne priče koju kozmetičarke mogu ostvariti u svojim salonima. Također, svjesna sam kako možemo pomoći ljudima u rješavanju problematike kože.

• Danka, kao mentor za BDR kozmetiku s izraženom strpljivošću, temeljitošću, upornošću i stručnošću, kako pristupate radu s mladim generacijama kozmetičara?

– Cilj mi je potaknuti njihov profesionalni razvoj. Želim prenijeti svoje znanje stečeno tijekom godina rada kako bih probudila njihovu želju za stjecanjem novih znanja i iskustava, jer vjerujem da je formula za uspjeh kontinuirano učenje, usavršavanje i proširivanje vlastitog horizonta u svim smjerovima.

Pažljivo osluškujem potrebe mladih generacija jer smatram da prijenosom stečenog znanja obogaćujem ne samo svoj život već i život osoba koje su spremne učiti.

• Leonida, što biste istaknuli vezano uz brend BDR?

– Brend BDR temelji se na vrhunskim proizvodima i aparaturnim tehnikama koji omogućuju individualan pristup prema potrebama pojedine kože. U skladu s tim su i edukacije koje redovito provodimo za naše partnere u Sloveniji i Hrvatskoj.

U svaku od edukacija uključujemo najbolje stručnjake iz pojedinih područja, s kojima možemo ponuditi širok spektar znanja, informacija i savjeta, posebice kada je u pitanju funkcioniranje i održavanje kože te poboljšanje poslovnih rezultata. Svrha ovakvog djelovanja je pružateljima usluga omogućiti sigurnost u radu, sigurnost klijenata te ujedno razvijati znanje na najvišoj razini. Cilj ovakvog pristupa je prvenstveno pružiti izvođačima redovitu i adekvatnu podršku, a klijentima bolje rezultate od očekivanih.

Na kongresu BDR-a, koji smo organizirali nedavno u Zagrebu, ugostili smo gospodina Holgera Hoffmanna, koji je ikona u kozmetičkoj industriji, jer više od 30 godina razvija i prenosi nova znanja te brine o tehnološkom razvoju BDR kozmetike.

Odmah se odazvao našem pozivu i sigurno će se sastajati s nama i ubuduće.

bdr® / Beauty Defect Repair

Medical Beauty koncept

bdr® je dermaceutska metoda liječenja koja nadilazi konvencionalnu njegu kože u liječenju posebnih problema kože. Inovativna bdr® tehnologija u kombinaciji s visokoučinkovitim bdr® dermaceuticima uz individualizirani tretman postići će odmah vidljive rezultate vrlo bliske medicini. Doživite jednostavno prekrasnu kožu s konceptom njege kože bdr® Medical Beauty.

Preporučeno od strane liječnika

S rezultatima koji su vrlo bliski medicini, bdr® u određenoj mjeri nudi vrlo učinkovitu alternativu invazivnim tretmanima.

Odmah vidljivi rezultati

Optimalan uspjeh za poboljšanje izgleda kože dolazi nakon tretmana Time Capsule. Vaša koža postaje ujednačenija, ljepša i mladolikija. Svakodnevna bdr® njega kože kod kuće u kombinaciji s Time Capsule tretmanima omogućit će dugoročni uspjeh.

Jedan sustav za sve slučajeve

Holger Hoffmann, koji brine o tehnološkom razvoju BDR kozmetike

Bez obzira na stanje kože koje želite liječiti, bdr® ima odgovarajući tretman i kućnu njegu kože. Uz bdr® Medical Beauty Concept možete postići trajna poboljšanja strukture kože.

PROČITAJTE JOŠ

Klikom na sliku naslovnice, prelistajte novi broj:

Sponzorirano:

Sponzorirano:

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri