Edukacije

Threading – naučite oblikovati obrve od najboljih u Hrvatskoj

Sponzorirani članak

U Manuela Picard Brows & Beauty Akademiji naučit ćete threading obrva (oblikovanje obrva koncem), pravilno bojati bojama za obrve i kanom, napraviti izvrstan Brow Lift ili Laminaciju i ultra popularan Lash Lift

Piše: Manuela Picard

Threading obrva uveli smo kao veliki trend u Hrvatskoj 2011., a popularnost te metode preciznog oblikovanja obrva i dalje raste. Danas vodimo dva najpopularnija, kultna Brow Bara, smještena u strogom centru Zagreba.

Što je threading

Threading je drevna metoda uklanjanja dlačica, nastala u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka. Trenutno je jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u zapadnim zemljama, pogotovo Velikoj Britaniji i SAD-u.

Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva i preferirani je tretman uklanjanja dlačica iz nekoliko razloga. Za razliku od čupanja pincetom, threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka sve dlačice odjednom. Tako je puno brže i lakše oblikovati obrve.

Važno je pronaći kozmetičarku ili specijalistu koji je iskusan u threadingu te ima bar nekoliko godina iskustva. Rezultati neiskustva mogu biti: lomljenje dlačica (dlačica se ne počupa iz korijena nego se slomi na površini), prouzrokovanje uraslih dlačica, ali i nepotrebne boli i iritacije te nejednakih obrva.

Threadingom se osim oblikovanja obrva uklanjaju i dlačice na nadusnicamabradi, pa i cijelom licu. Mogu se tretirati dlačice duljine već od 1mm.

Threading u odnosu na depilaciju – prednosti

Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile koji ima antibakterijski film. Pamučna nit upletena je i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena. Postupak je puno precizniji od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema. Threading je pogodan i za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote jer se ne koriste nikakvi proizvodi tijekom tretmana. Koža se samo dezinficira prije i poslije tretmana te se nanosi Aloe vera gel.

Za razliku od depilacije, rožnati sloj kože nije taknut ni traumatiziran u procesu threadinga i koža je nakon tretmana puno glađa i nježnija. Threading se zato preporučuje i odličan je izbor za one koji koriste retinol, Roaccutane, antibiotike ili slične lijekove koji stanjuju kožu i povećavaju njen senzibilitet.

Threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom. Tako se dobiva vrlo precizan tkzv. ”arch” efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekt liftinga.

Manuela Picard Brows & Beauty Akademija

Zbog velikog broja zainteresiranih, odlučila sam pokrenuti Manuela Picard Brows & Beauty Akademiju. Tamo ćete naučiti oblikovati obrve koncem, pravilno bojati bojom za obrve i kanom, napraviti izvrstan Brow Lift ili Laminaciju i ultra popularan Lash Lift.

Naše edukacije odvijaju se u našem predivnom salonu, u Centru Cvjetni, gdje možete dobiti cjelokupan dojam kako funkcionira Brow Bar.

MANUELA PICARD
BEAUTY ATELIER & BROW BAR

Edukaciju drže naše djevojke koje su supermasteri u oblikovanju obrva. Nisu završile tečaj prije mjesec dana i sada vam predaju znanje već rade aktivno 8 + godina i mogu vas naučiti sve trikove oblikovanja obrva koje ne možete nigdje drugdje naučiti.

Osim oblikovanja obrva, nudimo i tečaj depilacije Peel off voskom.

Manuela Picard

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

PREDNOSTI NEWSLETTERA

  • saznajte prvi o novitetima iz vaše branše
  • iskoristite posebne ponude i pogodnosti koje pružaju naši partneri